17 Şubat 2012 Cuma

Süper Lig ve Play Off

Futbolla İlgilenenlerin bildiği üzere bu sezon şampiyonu play offlar belirlicek. Büyük merak içindeyim açıkçası play off lar ne getirecek bize. Galatasaray bu haliyle devam ederse pek de bir heyecanı olacağını söylemek zor. En yakın takipçisi Fenerbahçenin 6 puan önünde ve ardından gelen takıma 11 puan fark atmış durumda. Bu haliyle lig sona ererse şampiyonluk için 2 takım çekişecek ama Galatasaray büyük avantajla başlıcak.

Bu play off neyin nesi ve nereden çıktı?

Sezon başında yaşanan şike skandalıyla Türkiye çalkalandı. Futbol endüstrisi büyük zarar gördü. Klişe bi cümle vardı "Futbol asla sadece futbol değildir." Yayıncı kuruluş Lig Tv tonlarca para vererek ihaleyi aldı. Ekonomistler Lig Tv nin bu parayı karşılayıp karşılayamayacağını tartışırken bir de ortaya şike skandalı ve küme düşme çıkınca mali açıdan yayıncı kuruluşun tamir edilemez bir hasarı olacağı ortaya çıktı. Nasıl olmasın? Koskoca Fenerbahçenin küme düşürüleceği söylentileri günden güne artıyor ve Fenerbahçeli taraftarlar tepki olarak Dijitürklerini iptal ettiriyordu. Federasyon hemen ani bir kararla Play Off sistemini getirdi ki yayıncı kuruluşun ekonomik olarak bir yıkım içine girmesi önlensin.

İşte bu sebeptir ki ligimiz bu sene şampiyonu play off lar sonunda görecek. Bekleyip görelim bakalım bu uygulama bize neler getirip bizden neler götürecek.



Süper Lig Play Off Sistemi, Süper Lig Play Off Tarihleri, Play Offlar Ne Zaman Başlayacak

Soğuk Havalar ve Yaşam

Ülkemizde ve Avrupada bu sene oldukça sert bir kış geçiyor. Kimileri bu soğukların küresel ısınma dolayısıyla 20 yılda bir tekrarlanan bir durum olduğunu belirtiyor. Rusya soğukları olduğu söyleniyor bu havaların. Güzel ülkemizin güney sahillerinde yaşayan şanslı kesim hariç tüm yurt dondurucu soğukların etkisinde. Ben 5 yıldır Ankarada yaşıyorum böyle soğuk görmedim arkadaş!! Daha ne kadar sürecek bilemiyorum yani ama artık bıktım bu havalardan. Tam biraz düzeldi derken -düzelmiş hali 0 derece falan- bu akşamdan itibaren yine dondurucu soğuklar geliyor. Bu gece -19 olan hava yarın -26 olacakmış.

Kışın zorlu geçmesinin neticesinde Avrupada yüzlerce insan hayatını kaybetmiş. Ülkemizde de evsiz binlerce adam var. Bu havada ne yapıyorlar, nasıl yaşıyorlar bilmiyorum. Bizler evimizde bile üşürken o insanların Allah yardımcısı olsun.

Hayvanlar için de kış, şartları zorlaştırıyor. Yazın nasıl su bulamıyorlarsa şimdi de yiyecek bulamıyorlar. Bu nedenle evlerimizdeki artık ekmekleri parçalayıp etrafa saçarsak kuşlar ve diğer hayvanlar için yemek sağlayabiliriz.


Kış her zaman kötü olmuyor tabii. Eğlenceli yanları da var. Lapa lapa yağan karlar altında koşuşturmak, kar topu oynamak ve kardan adam yapmak en bilinen eğlencelerden. Haa evinizin oralarda dik bir yokuş da varsa tadından yenmez o zaman kış günleri. Poşeti kaptığınız gibi kaymaya gidin yalnız bir yerlerinizi kırmayın dikkat.

Hadi kalın sağlıcakla..


Kış Şartlarında Yaşamak,Kış Aylarında Ne yenilir,Soğuk Havalar Ne Kadar Devam Edecek gibi şeyler yazarak bu konuya ulaşmanız mümkün.

14 Şubat 2012 Salı

Trabzonspor PSV Maçı Özet Görüntüler

Trabzonspor Psv Eindhoven Maçı İzle

Süper Ligde lider Galatasarayın puan olarak gerisinde kalan Trabzonspor avrupa yoluna devam etmek için ilk maçta avantaj peşinde. Hollandanın güçlü ekiplerinden PSV ise rakibini pek önemsemeyen bir tavır içinde. Trabzonsporun ggolcüsü Burak Yılmaz için önlem almayacağını ve rakibi zorlu bir takım olarak görmediğini söyleyen PSV teknik direktörüne bakalım bordo mavililer nasıl cevap verecek. Şenol Güneş bu zorlu mücadelede takımına güveniyor ancak ben şahsi fikrimce Trabzonsporun pek başarılı olabileceğine inanmıyorum. Bekleyip görelim bakalım.

Bu konuya arama motorlarına Trabzonspor Psv Eindhoven Maçı Özeti İzle,Trabzonspor Psv Eindhoven Maçı Canlı İzle,Trabzonspor Psv Eindhoven Maçı Golleri yazarak ulaşabilirsiniz.

28 Şubat Son Darbe Belgeseli İzle

28 Şubat Son Darbe Belgeseli


Ülkemizde 90'lı yıllarda yaşanan gerilim,terör,siyasi çatışmalar ve daha birçok şeyin anlatıldığı 28 Şubat belgeseli ile karşınızda Mehmet Ali Birand. Daha önce yapılanlardan çok daha güzel, çok daha etkileyici bir belgesel. Bugün 1. bölümü ile karşımızdaydı. Geçmiş dönem siyaseti ile ilgili genel bir bilgi sahibi olsam da ayrıntılı olarak bilgim yoktu. Parça parça bilmeme rağmen bütünlük içinde ele alamıyordum bu dönemleri ama bu belgeselle birlikte bazı şeyler daha net kafamda oturmaya başladı. Madımak olayları kuşkusuz bugünkü bölümün en önemli kısmıydı. Yaşananları görmek,hissetmek garip bir duyguydu. BBP tarafından kurtarıldıklarını söyleyenler bunca yıldır Muhsin Yazıcıoğlu'nu olaylarda suçlayanları haksız çıkarmaya yetti bile. Siz de merak ediyorsanız 90'lı yılları bu belgeseli kaçırmayın derim. Belgesel Cnn Türk ekranlarında bu akşamdan itibaren yayınlanacak.1. bölüm huzurlarınızda şimdi.

28 ŞUBAT SON DARBE BELGESELİ İZLE





Bu konuya arama motorlarına 28 Şubat Son Darbe Belgeseli İzle,28 Şubat Son Darbe Belgeseli İndir,28 Şubat Kararları,28 Şubat Sürecinde Yaşananlar yazarak ulaşabilirsiniz.

Berlin Kaplanı Filmi İzle


Berlin Kaplanı Filmi Online İzle

Ata Demirerin Eyvah Eyvah filmlerinden sonra yeni projesi olan Berlin Kaplanı vizyona girdi. Filmden önce ortaya çıkan proje asıl olarak kimin tartışmalarıyla ünlenen film vizyone girdiği haftanın en çok izlenen filmlerinden biri oldu. Almanyada yaşayan bir Türkün ve aynı zamanda boksör olan bir kişinin hayatından bir kesit sunan film gülmek için gidiyorsanız sizi pek tatmin etmeyebilir. Komedyenlerin yaptığı filmlerin illa ki komedi alanında olması gerekir algısı bizi bu hüsrana uğratan en önemli etken. Cem Yılmazın Hokkabaz adlı filminde olduğu gibi izleyici yine komedi filmi mantığıyla sinemaya giderse filmden memnun kalmayacaktır. Filmde elbette çok ince espriler, güzel sahneler var ama bu bir komedi filmi değil. Beklentileriniz ona göre oluşturun. Ayrıca Nahide Ekengil olarak ünlenen ve son zamanların popüler oyuncusu olan, aynı zamanda Yalan Dünya dizisinde de oynayan sevilen oyuncu filmde elvan ismiyle karşımıza çıkıyor.


Bu konuya arama motorlarına Berlin Kaplanı Filmi İzle,Berlin Kaplanı Filmi İndirmeden İzle,Berlin Kaplanı Filmi İndir,Berlin Kaplanı Filmi Fragmanı İzle yazarak ulaşabilirsiniz.

BERLİN KAPLANI FRAGMANI İZLE





Recep İvedik 4 İzle



Recep İvedik 4 Fragmanı İzle

Recep İvedik serisinin 4. Filmi olan Recep Afrikada nın çekimlerine başlandı. İlk üç serisiyle izleyiciyi kahkaya boğan Şahan Gökbakar bu filminden de oldukça emin. Türk sinema tarihinin en çok hasılat yapan filmi olan Recep İvedik yine rekorları altüst edeceğe benziyor. Filmin fragmanını şimdi yayınlıyoruz. Film piyasaya çıktığı andan itibaren sitemizde izleme linki mevcut olacaktır.


Bu konuya arama motorlarına Recep İvedik 4 Canlı İzle,Recep İvedik 4 Fragmanı İndir,Recep İvedik 4 Ne zaman Çıkacak,Recep İvedik 3 İzle yazarak ulaşabilirsiniz.







RECEP İVEDİK 4 FRAGMANI


12 Şubat 2012 Pazar

Google Earth İle Fotoğraf Çekmek

Google Earth İle Evimizin Fotoğrafını Çekme

Google' ın hayatımıza soktuğu yeniliklerden biri olan Google Earth kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyayı gezmeye görmeye yardımcı olan bu program farklılıklar yaşatıyor. Görüntü hemen gelmemesi halinde umutsuzluğa kapılıp programı kapatmayın çünkü görüntü 20 saniye kadar geç gelebiliyor.
Hemen sol üstte ADD PLACEMARK(Yer Ekle) düğmesi var.(Sarı İğne) Oradan konumuzunu işaretleyebilirsiniz. Ayrıca geniş anlatımlı bir kılavuzu az sonra yayınlayacağım. Şimdilik işaretleme resmini gönderiyorum.



Bu konuya arama motorlarına Google Earth İle Fotoğraf  Nasıl Çekilir, Google Earth İle Resim Çekme, Google Earth Nasıl Kullanılır, Google Earth Programları yazarak ulaşabilirsiniz.

10 Şubat 2012 Cuma

Halil Sezai Paracıkoğlu Biyografisi

16 Ağustos 1979 Eskişehir Doğumlu olan Halil Sezai Paracıkoğlu . Türk Oyuncu ve şarkıcıdır.

Tiyatro oyunları ve filmleri


  • Sevgili Dünürüm : Cem 2005
  • Ihlamurlar Altında Murat 2005
  • Ankara Devlet Konservatuvarı 2007
  • Kader : Levent 2007
  • Kahve Bahane : Muhsin 2009
  • Yapma Diyorum : Sağlıkçı Tezcan 2009
  • Türkan dizisi : İsmail 2011

İncir Reçeli Fragmanı