19 Haziran 2012 Salı

İnternet, Oyunlar ve Boş Zaman Üzerine

      Çağımızın bilim, teknoloji, uzay vs çağı olduğu yıllardır söylenip durur. Gelişen teknoloji, değişen çağ hayatımızı da oldukça farklılaştırdı. Bilgisayar başından kalkmayan çocuklar sokakları bomboş bıraktılar. Şöyle bir düşünüyorum da yaşım 23 bilgisayarla ilk tanışmam 13 yaşlarımda falan oldu; kendi bilgisayarımın olması ise 15 - 16 yaşımı buldu. O zamana kadar atarimiz vardı onu oynardık, ekseriyetle sokaklarda top oynardık, parkları boş bırakmazdık.
      Sokaklara şöyle bir bakıyorum da artık eski günlerden eser yok. Mahalle maçları yok, sokak oyunları yok ama internet ve bilgisayar bağımlısı çocuklar var. Avrupada 10 yıl önce neler oluyorsa ülkemizde de şuan onlar oluyor. Sokaklarda eskisi gibi güvenli değil tabii. Eskiden herkes kapısını bile kilitlemeye gerek duymazken şimdi çelik kapısı olmayanlar rahat uyku uyuyamıyor. Çocukların internete bu derece bağımlı olmaları sonucunda okuyan bir nesil yerine oyun oynayan bir nesil yetişiyor. Apolitik bir yapılanma ve olanlara kayıtsız kalma, tepki göstermeme okuma eksikliğinin getirdiği davranış biçimleri. Hangimiz kitap okumayı bilgisayarla uğraşmaya tercih ederiz ki? Bu soruya kendi adıma cevabım olumsuz yönde maalesef. Hayatımızın en önemli dönemlerinde bir yerlere gelebilmek için belli sınavlarda başarılı olmamız gerekirken ve bunun için tek şartın çalışmak olduğu aşikar iken karşımızda güçlü bir engel var. BİLGİSAYAR.
       Aileler çocuklarını küçük yaşta disipline etmezse bu konuda çocuğun önünü almak imkansızlaşıyor. Bilgisayar oynamayı veya internette vakit geçirmeyi bir boş zaman aktivitesi olarak değil de ödül olarak çocuğa vermeli aileler. 2 saat ders mi çalıştı 1 saat ödül olarak verilmeli bilgisayar. Zaten o bir saat içinde belleği o kadar gereksiz bilgi ve resimlerle doluyor ki çalışma zamanında elde ettiklerini yüksek oranda unutuyor.

      Sonuç itibariyle hayatımızın ortalama 40 yılını rahat geçirmek için deli gibi sınavlara çalışmak zorunda olduğumuz bir yaşam var önümüzde ve bu çalışmak için önümüzde duran zamanı benim şuan da yaptığım gibi internet karşısında harcamayınız. İradenize hakim olunuz.

      Yaşam boyu mutlu bir hayat sürmeniz dileğiyle...

18 Haziran 2012 Pazartesi

KPSS Soru ve Cevapları 2012

2012 KPSS SORU VE ÇÖZÜMLERİ

Büyük gün geldi çattı. Milyonlarca insanın girdiği KPSS geçti artık sorulara verilen cevapların doğruluğu yanlışlığı merak ediliyor. Sınavdan çıkan adaylar sınavın beklediklerinden daha iyi geçtiğini söyleyerek geçen seneye oranla daha kolay olduğunu belirttiler. GK-GY sınavında özellikle tarihten korktuklarını belirten adaylar bu korkularının yersiz olduğunu ve tarih bölümünü oldukça kolay yaptıklarını da söylemeden geçmediler.


Sizler için soruların yanıtlarını derledik ve ayrıca puanları hesaplamanız için bir adres veriyoruz. Umarız ki herkes gönlünden geçen puanlara ulaşır. İyi günleri dileriz..











Bu konuya arama motorlarına kpss puan hesaplama, kpss soru ve cevapları, kpss a puanları hesaplama, kpsspuan.net yazarak ulaşabilirsiniz.

17 Haziran 2012 Pazar

Spartacus War of the Damned Fragmanı İzle


     Spartacus War of the Damned Fragmanı

Spartacus Namı değer Spartaküs sezon finalinden süpriz isimler ölerek diziye veda etmişlerdi. Oenomausun ölmesi , Ashur'ın Crixus un karısı tarafından boğazının kesilerek ödürülmesi .Lucy Lawless Yani Lucretia'nın ise  Viva Bianca yani Ilithyia'nın bebeği ile uçurumdan atlayarak ölmesine. Spartaküs'ün yanındaki Katrina Law yani Miranın hayatını kaybetmesine kadar birçok insan öldü. En dikkat çeken nokta ise Spartaküs eşinden sonraki ilk kadınında ölmesi.


Spartacus Vengeance Sezon Finali Görüntüleri



Spartacus Vengeance Sezon Finali Görüntüleri


Yeni sezonda bizleri neler bekliyor bilinmez ama Final sezonu olacağı çoktan açıklandı. Arama motorarında arananlar ise bilindik şeyler.
Spartaküs Ne Zaman Başlayacak , Spartaküs War of the Damned Fragmanı , Spartacus War of the Damned Ne zaman başlayacak gibisinden merak edici sorular mevcut.En çok aranan şey ise şüphesiz "Spartaküs Sevişme Sahneleri İzle" malum cüretkar bir dizi :)
Hiç bekletmeden söyleyelim.
Spartacus War of the Damned 2013 Ocak Ayında  ilk bölümü yayınlanacak.

                     Spartacus War of the Damned Fragmanı
                       

Bunlara göz attınız mı ?

Hattrick Menajerlik Oyunu Nasıl Oynanır ?

Gamyun Oyunu Hileleri Anlatım


Hattrick Menajerlik Oyunu Nasıl Oynanır ?




             Hattrick Menajerlik Oyunu Nasıl Oynanır ?

Bugün ki yazımız da sizere Şu sıralar internet dünyasının bir numaralı menajerlik oyunundan bahsetmek ve nasıl oynandığı hakkında bilgiler vermek istiyorum.Öncelikle bu oyun dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla
online olarak keyif alarak oynayabileceğiniz güzel bir oyun.Oyunun öyle bağımlılık yapan , bir yerlere gelmek için saatlerce başında durmanızı gerektirmeyen  sadece yapıcağınız en güzel stratejiyi oluşturarak rakiplerinizin önüne geçme fırsatı kazanabilirsiniz.

TAKIM ALMA

İlk olarak üye olarak Takım alıyorsunuz.Oyun size sahibi olmayan takımlardan birini sunuyor ve o takımın başına geçiyorsunuz.

Hattrick Menajerlik Oyunu 1


TAKIM BİLGİSİ


Takımımızı aldıktan sonra takım hakkında ki bilgileri görebiliyoruz. Takım Hangi kümede , Kaçıncı sırada , Hangi kupa dahilinde , Son maçlarında ki istikrar , Kulüp ayrıntıları , Taraftar sayısı , Stadyum ismi ve

kapasitesi ve sıralamanız.
Bir alt kısımda ise Yaptığınız maçlardan, Transferlerden,Taraftar katılımlarından, Maç gelirlerinden giderlerine kadar herşey Takım olayları adı altında dipnot şeklinde gösteriliyor.

Hattrick Menajerlik Oyunu 2


OYUNCULAR


Oyuncular kısmında ise gördüğünüz gibi takımınızda mevcut bulunan oyuncuları listeliyor. Sağ üst kısımda bulunan sıralama yerinden "Golcülük","Defans","Oyun kuruculuk" gibi kısımları seçtiğimizde o kategorideki en

başarılı oyuncuyu ilk sıraya taşıyor.Burada önemli olan nokta oyuncuya verilen antremanla çubuksal şekilde görülen başarı yeteneğinin artmasıdır.
Oynadığı maç içinde gösterilen performans ise Yıldız şeklinde görüntülenmektedir.

Hattrick Menajerlik Oyunu 3


MAÇLAR


Maçlar butonu altında ise Takımınızın oynadığı maçlar ve yaklaşan maçları görebiliyorsunuz.En son yaptığınız maçlar , o maça ait performansı ve maç geçmişini resimde görülen kaset şeklinde yerden görebilir.Kalem

şekliyle de O maça ait taktik ayarlaması yapabilirsiniz.

Hattrick Menajerlik Oyunu 4


KÜMELER


Kümeler butonuyla da Takımınızın sıralamasını yani puan durumunu gösteren tablo ile karşılaşacaksınız.Buna ek olarak Geçen hafta ve Gelecek Haftaki maç sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

Hattrick Menajerlik Oyunu 5


ANTREMAN


Antreman butonu altında ise Antrenörünüzün Tecrübesi ve liderliği hakkında bilgiler alacaksınız.Burada önemli olan noktalar ;
Antreman Tipi: Buradan Golcülük,Defans buna benzer antreman tiplerini seçebilirsiniz.
Kondüsyon Antreman Oranı : Bu ise yapılan araştırmalarla en verimli olarak %10 kabul edilmiştir.
Antreman ağırlığı: Ortaya atılan yüzlerce hipotez var bunların hangisi doğru bilemem ancak Ben takımımı %96 lık Antreman Ağırlığı altında çalıştırıyorum.

Hattrick Menajerlik Oyunu 6


TRANSFERLER


Transferler butonundan Transfer listesi linki altından yapılıp gerekli özellikler seçilerek yapılan işlemdir.

Hattrick Menajerlik Oyunu 7


Burada göze çarpan nokta Yaşı çok geç oyuncuların gelişme hızı diğerlerinden çok çok yüksektir. Yani 16-17 yaşında adamları geliştirmeniz 30 yaşındaki adamları geliştirmekten daha kolaydır.
4-5 Üstün 30 yaşlı adamınız Transfer ücreti 100.000 olabilir sizi 1 sezon idare edebilirler  Ancak 16-17 Yaşındaki bir adama 200.000 , 300.000 vermek daha mantıklı bir seçim.

Hattrick Menajerlik Oyunu 8

TAKIM DİZİLİŞİ


Resimdende anlaşılacağı gibi takımınızı yanda bulunan oyuncu listesinden tut ve sürükle şeklinde ayarlayabilirsiniz.Sağ alttan Taktikler kısmından maç yapacağınız takımın durumuna göre ofansif,Pres,Ortadan Atak,Kanatdan Atak şeklinde ayarlama yapılabilir.

Hattrick Menajerlik Oyunu 9

FİNANS


Ve son olarak Finans durumunuz

Burada anlatılacak pek birşey görmüyorum Resimden de rahatça anlaşılabilir.Maç hasılatı,Sponsorlar,Oyuncu satışları gibi takımınızın Finansal özetini buradan öğrenebilirsiniz.

Hattrick Menajerlik Oyunu 10

Yazımızı beğendiyseniz yorum bölümünden yorumlarınızı yapabilirsiniz.
Teşekkürler ( Videoizletin )

Bunlara göz attınız mı ?

Gamyun Oyunu Hileleri Anlatım

Haxball Hileleri Anlatım

Gamyun Oyunu Hileleri Anlatım