17 Şubat 2012 Cuma

Süper Lig ve Play Off

Futbolla İlgilenenlerin bildiği üzere bu sezon şampiyonu play offlar belirlicek. Büyük merak içindeyim açıkçası play off lar ne getirecek bize. Galatasaray bu haliyle devam ederse pek de bir heyecanı olacağını söylemek zor. En yakın takipçisi Fenerbahçenin 6 puan önünde ve ardından gelen takıma 11 puan fark atmış durumda. Bu haliyle lig sona ererse şampiyonluk için 2 takım çekişecek ama Galatasaray büyük avantajla başlıcak.

Bu play off neyin nesi ve nereden çıktı?

Sezon başında yaşanan şike skandalıyla Türkiye çalkalandı. Futbol endüstrisi büyük zarar gördü. Klişe bi cümle vardı "Futbol asla sadece futbol değildir." Yayıncı kuruluş Lig Tv tonlarca para vererek ihaleyi aldı. Ekonomistler Lig Tv nin bu parayı karşılayıp karşılayamayacağını tartışırken bir de ortaya şike skandalı ve küme düşme çıkınca mali açıdan yayıncı kuruluşun tamir edilemez bir hasarı olacağı ortaya çıktı. Nasıl olmasın? Koskoca Fenerbahçenin küme düşürüleceği söylentileri günden güne artıyor ve Fenerbahçeli taraftarlar tepki olarak Dijitürklerini iptal ettiriyordu. Federasyon hemen ani bir kararla Play Off sistemini getirdi ki yayıncı kuruluşun ekonomik olarak bir yıkım içine girmesi önlensin.

İşte bu sebeptir ki ligimiz bu sene şampiyonu play off lar sonunda görecek. Bekleyip görelim bakalım bu uygulama bize neler getirip bizden neler götürecek.



Süper Lig Play Off Sistemi, Süper Lig Play Off Tarihleri, Play Offlar Ne Zaman Başlayacak

0 yorum:

Yorum Gönder