12 Mart 2012 Pazartesi

Mavi Kapak Toplama Kampanyası

      Son yıllarda sıkça duymuşsunuzdur kapak toplama kampanyası hakkında birşeyler. Etrafınıza baktığınızda pek çok insan bu kampanyaya katılıyor. Pet şişelerin kapaklarını toplayarak belli bir miktara ulaşıldığında bir engelli insan tekerlekli sandalye sahibi oluyor. Toplanan bu kapaklardan ne yapılıyor peki? Bu soruya cevap olarak iplik dersek şaşırırsınız herhalde. Evet yanlış okumadınız iplik. Kazaklarda kullanılıyor bu iplikler. Fiyatları oldukça ucuz olan kazakların yapımında kullanılıyor. Bir yandan engelliler için iyi birşey yaparken öteki yandan sağlığımızı tehlikeye atan insanlara yardımcı oluyoruz. Bu konuda sanırım vicdani yönden engellilere yardımcı olmak daha ağır basıyor. Şu açıdan da düşünebiliriz: Biz toplamasak da bu kapaklar bir şekilde toplanıp iplik haline dönüştürülecek. Bu nedenle en iyisi biz toplayıp tekerlekli sandalye alalım.




       Peki bu toplanan kapakları nereye verebilirim? Bu kapakları çevrenizdeki kamu kurumlarına ya da üniversitelere verebilirsiniz. Bu yerlerde muhakkak toplanıyordur ve gerekli yerlere ulaştırılıyordur. Ulaştıramadığınız kapaklar için_(0216-570 50 99) alo çevre hattı’ndan bilgi alabilirsiniz. Unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.


Bu konuya arama motorlarından Engelliler için kapak toplama kampanyası,Toplanan kapakları nereye verebilirim,Plastik kapak toplama kampanyası,Mavi kapak toplama kampanyası yazarak ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder